Not going cold tukey

....fy fan. Jag trodde verkligen att jag skulle kunna hålla mig från godiset idag. Men näeee.....fick hjärtklappningar! Hur fan kan man få hjärtklappningar av att låta bli att proppa i sig godis? Illa. Mycket illa.

Spelar Whitney Houston i butiken. Flashbacks. På Mallorca med pappa. För länge sedan. Mamma i Mexico och pappa och jag på ensam semester. Jag var väl typ 15-16. De flesta resor har ett soundtrack för mig. I NewYork var det James Blunt. Minnen, känslor...både bra och dåliga.

Psykologen slängde ur sig en teori om att det kanske är något fel på ledningarna för pappa, typ Aspberger-light som innebär att han har svårt att reagera lämpligt alla gånger. Eller inte kan visa att han bryr sig. Jag trodde han bara "var" sån. Men vad spelar det för roll egentligen? Det är ju inte direkt möjligt att förändra honom....så jag får helt enkelt vända mig till någon annan för bekräftelse. But who?

Känner mig nere, lite sådär allmänt. Pms, ny klippt i en "lesbisk" frisyr, icke önskad, misslyckad  - you name it. Bara en temporär nedgång. Så snart jag kickat sockret. Börjar motionera igen och faktisk träffar människor kommer det kännas bättre. No euforia here.

Funderar på att föreslå för pappa att vi ska åka någonstanns för jul. Han och jag, kanske till hans födelsedag - om han inte vill fira och slå på stort. Borde nog fråga honom. Kanske en trevlig trip till London? Eller? När jag kommer hem ska jag mysa med mina katter. De är det finaste jag har, så fina.

...and it's done!

Jag har nu en ny frisyr! Det är kort, typ kort som i "hej - jag har inget hår kvar!" And I like it! Så himla skönt. Har dessutom inhandlat grejor för att få fina ögonfransar, fina naglar och fina fötter. Jag kommer bli så fiiiin. Eller - jag kommer ha mjukare fötter, ej flisade naglar och vara sminkad i alla fall.

Här är frågor jag ställt mig de senaste dagarna:

- varför bli jag alltid deppig på flygplatser när man spenderat en underbar vecka i solen och sluppit idiotsvenskar och det första man hör är en värmlänning som på bred värmlänska försöker fråga om närmaste toalett.

- varför envisas stereotyper med att bli bekräftade? Under helgen (fre-sön) har två killar arbetat i butiken. Alltså har dammråttorna tagit över.

- är det inte lite idiotiskt att låta lösa rakblad ligga framme på bänken, men gömma dem under lite papper så man kan skära sig ordentligt när man ska plocka undan?

- fanns det en tanke med att lämna två chokladbollar i en låda under kassan? I fall men bli rånad kan man kanske kasta dem på tjuven.

Ah. 

En mer utförlig och detaljerad beskrivning av Mallorca kanske kommer. Jag är sugen på att åka utomlands igen. Mycket.  

Hej, jag skulle behöva ditt personnummer....

...ja, gott folk. Hur skriver man nu sitt personnummer? Är det ååååmmdd? Njaa....är det ååmmdd? Näeee....
Vuxna människor verkar vara ganska osäkra, ville jag vet ditt födelsedatum skulle jag bett om detta - men det enda jag skulle kunna göra med den informationen är önska dig en trevlig födelsedag - under förutsättning att det är din födelsedag.

Problemet kanske snarare är att folk inte lyssnar, vilket är lite oturligt eftersom den som som hanterar dina hyrfilmer och dina pengar vanligtvis inte snackar skit. Näee....förresten: folk är idioter! Tacka vet jag de riktiga idioterna, de som är efterblivna och som kommer in i butiken och faktiskt behöver lite hjälp på traven. Elvis-mannen bland annat. LIte kär en kollega dessutom, så henne frågar han alltid om.

Men det är bara så många gånger som man orkar höra om Elvis, hur stor han blev och hur bra han var. Tillslut är det mest: hmmm.....absolut. Orkar inte, orkar inte. Trött idag.
Nej, det beror inte på att jag var ute med T igår. Jag har faktiskt fått mina 9 timmars sömn. Vad kan det annars vara? Kan borde sova mer. 10 timmar? Vore skönt skönt skönt. Sova är den bästa aktiviteten som finns.

Äh..fuck it. Jag skulle gärna avsluta med en kommentar om att folk snackar skit, lägger näsan i blöt och missförstår situationer. Blir så jävla less. Speciellt när det är människor som inte ens på allvar kan bry sig om mig eller H...vart har de i så fall hållit hus de senaste åren? Jag kan ju berätta att de inte umgåts med oss, eller ens svarat på sms. Ah...det blev visst en kommentar om detta. Tänka sig...

45 minuter kvar på jobbet. Stänger 5 minuter tidigt idag - så jag hinner ta sopporna.

Åkej, too much information :)

Ryktet sprider sig: eller så sprider folk rykten. Moster Gun påstod provrörsbefruktning, Faster Inger sängliggandes. Jag vet nu med säkerhet att jag kom till på "det gamla hederliga sättet" men att mamma var sjukskriven under 7 månader av graviditeten samt att jag skulle haft ett syskon, några år yngre. Faster Inger vann således tävligen "vad min mamma utstod för att få mig".

Tacksamt att veta. Tydligen är kallt vatten "en glädje spridare" bland spermier, så jag kom till en varm sen-sommar dag efter en hel dags plaskande i vattnet ute på Skogsö. Tänk på det ni när ni träffar min pappa :) Pinsamt som faan dock att fråga: "Hej pappa, är jag ett provrörsbarn?"

Psykologen hjälper ju tydligen - jag har nu inga spärrar, eller jovisst, jag har spärrar - men inte lika många. Nästa steg är att fråga pappa vad han tror om att investera i en lägenhet. Man jag tror att jag väntar med den frågan tills dessa att katterna har ätit upp hans ölkorv och hårat ner hans fotölj. Då borde han vara medgörligare.

Glömmer saker: typ som
- är jag 23, 24 eller 25?
- köpte jag nya trosor idag, eller funderade jag bara på att köpa ett par?
- kom jag ihåg att skicka mailet till Skandia Banken.

Jag är 24, har köpt trosor och inte mailat banken. Var snäll och kom ihåg detta!

Förövrigt har jag blivit begåvad med ny kunskap idag: det finns en "fjortis-sminkning"! Den går tydligen ut på att man ska ha en skarp linje vid käken av sin brun/foundation-kräm och matchande ljusrosa läppar, platina blont hår med minst 5 cm utväxt. Wow. En helt ny värld öppnar sig! Jag tror att jag till www.cuteoverload.com måste lägga till www.kissies.se över listan på sajter som lyfter mitt humör. För söta djur är ju sjuuukt gulligt, man går som på rosa moln efter. Och Kissie - tja, det blir ju inte mycket roligare än så :) Nu hoppas jag att tjejen faktiskt driver med sig själv och alla andra. Men det är lite av samma anledning som det var roligt att titta på Ricki Lake förut och att tågolyckor är underhållningsvärde.

Nu om jag bara kunde bli begåvad med kunskapen om hur jag lägger en länk till facebook över detta inlägg - jag är sett att det ska gå!

Now, I'm facebooking! (Ja, man kan göra verb av nästan allt)

Ingen matlust

Helt otroligt hur fort den försvinner. Känner verkligen inte för att äta något. Däremot att dricka, läsk, saft, vatten - anything but milk. Och att inte äta resulterar ju bara i att få grymt ont i magen när man väl tar sig för att äta. Dricka verkar mycket mer förståndigt. No problems med kroppsuppfattningen, för att klargöra en poäng. Visst, armarna skulle ju kunna vara mer vältränade, lika så rumpa och lår. Med det måste ju fixas på gymmet, och gymkort ligger inte i månadens budget.

Och det finns faktiskt en skönt känsla i att inte äta men att dricka, typ energidrycker: man får en kick. Dels är det kroppen som börjar tok producera ämnen som gör att man blir lätt euforisk. Dels alla tillsatser som mitt livselexir Monster är proppat av. Kraschar dock alltid. Som et t JAS-plan, fast med mindre lågor.

Inte hållbart i längden. Men nu, när det är varmt, klibbigt och äckligt. Är det jävligt skönt att inte äta speciellt mycket. NU: en kort tupplur :)

Heureka!

Jag kom på vad jag ville skriva om i det första inlägget: Hår. Jag tycker det är as-snyggt när tjejer är rakade (typ milimeter stubb) på huvudet. Varför kan inte killar också tycka det? Då hade mitt liv varit perfekt (i det avseendet).

(tillägg)

Därmed inte sagt att jag inte skulle tyckt att Lindas vänner var trevliga om jag nykter. Men jag är definitivt trevligare på fyllan.

Ahh...

Hur kan det komma sig att man har en glasklar tanke ena minuten, för att sedan totalt glömma bort den, och sedan återigen komma på den när det absolut inte spelar någon roll att man någonsin tänkt den. Jag hade en klockren inledning på detta första inlägg i min nya blogg (yeah - jag har ju faktiskt bloggat på andra ställen). Jag vet att det var en bra tanke.

En del av psykoterapin (jag är uppenbarligen "a headcase" men det viste väl alla?) innebär att man ska brya gamla, dåliga vanor, ersätta dem med nya bättre. Så jag jobbar på mina people-skills. Det går långsamt, inte helt övertygad om att det faktiskt finns trevliga människor därute. Visst, jag råkar ju känna många trevliga personer - men varje regel har ju som bekant undantag. Efter lite alkohol kan jag däremot prata med folk både till höger och vänster - så är lösningen att ständigt vara lite smått berusad? Det är ju ett synnerligen trevligt tillstånd att vara i. Det är något att ha i åtanke.

Tack vare alkoholen (och alkoholen som komsumerades kvällen innan) hade jag mycket trevligt på Gröna Lund med Linda och hennes crew. Det var ju så trevligt att jag faktiskt pratade med taxi-chauffören på väg hem. Jag var tydligen en mycket trevlig kund dessutom. Så trevligt. Kanske missbrukar ordet trevligt: jag använder det för att beskriva det mesta....

"Det var trevligt att träffas"
"Jag hade en trevlig kväll"
"Va det skönt för dig?/ Jo, det var trevligt"

RSS 2.0