The smartness of Maj

Det är söndag idag. Slutet på en good weekend (förhoppningsvis i alla fall. Den är ju inte helt slut än)

Fredagen spenderades med bara favoritsaker:

Gymmet - hårt pass för armar, muskede. here I come!
Kort visit hos kollega J i Väsby.
Piffa till sig lite innan...
Nordiska museet. Utställningen om Tvättstugor. Förbannat rolig faktiskt - för vem har inte haft gemensam tävttstuga och lämnat arga lappar liksom?
Sen...
Thailändsk middagsbuffé med Idéhistoriska S. Skratt, analyser och "catching up".
Bio; Up in the Air. Kanske inte världens bästa film om man inte går hem till en älskling efteråt. Not a singel movie.
Sen hade ju den ursprungliga planen varit att åka hem och ladda för 11 lördagstimmar i Väsby. Nix.

Vin och trevligt sällskap med S och hennes polare på söder. Vilket årföljdes av ytterligare ett ställe på söder. Sen tog jag mig faktiskt i kragen och åkte hem. I säng redan halv 4. Jag tyckte det var strongt gjort. Mycket strongt.

Var till och med på skitbra humör hela 7 timmar in på mitt pass. Sen hann jag inte får mat i mig så det blev lite sura miner och ilsket morrande. Sen började Robinssonfinalen och alla gick hem.

Idag ska det bli lite E och hennes Washington-bästis. Men först tror jag att jag ska inspektera Livrustkammaren, eller kanske Tre kronor? Ah, life is fucking great some times. Eller...livet är nog ganska sweet för det mesta - men jag är lite för pessimistisk till min läggning för att lägga märket till det.

Förövrig: det kalla vädret fuckar till min hy. Sluta vara kallt tack.

Den 20 januari

Har laddat med två rostade mackor och avocado och ett glas vatten, varför? Jo. Idag ska jag först till gymmet, hem och göra mig fin, åka till Vasamuseet och sen hem till skadade E med lite proviant. Vill ju inte att hon ska svälta  - hon kan ju tänkas bli grinig då.

Men jag är totalt jätteladdad för gymmet. Here I come!

Är inte klockan mer!?!?

Sitter på mitt andra jobb. Det andra jobbet är mycket tråkigt. En och en halv timme tog det innan det kom några besökare. En och en halv timme av slö surfande och funderande på om man ska beställa lite örhängen. Ahw. Sen gjorde jag en lista över alla museum (i Stockholm) som jag vill besöka. Den blev lång, typ ett museum i veckan lång. Och ett i Säter. Lite långt för mitt SL Acess kort men någon gång...!

Har träningsvärk i diverse kroppsdelar, är lite smått hungrig och vill leka med kompisar istället för att sitta här. (Alternativt ägna mig åt lite vuxen aktivitet - A!)

It's me and the devil!

Vågen visade 66.6 kg imorse :D Jag kommer vara nöjd heeela livet om jag fortsätter väga 66.6 kg varje gång jag väger mig :D

Nya, friska tag!

Jag har för det första kommit fram till att Facebook nog är djävulens skapelse trots allt. Nog för att det är beroendeframkallande, sneak-stjäl ens privata bilder och är en allmän mediaplåga när kvällstidningar (läs: skvallerpress) har huvudnyheter tagna från någons statusuppdatering. Its to fricking much.

Men droppen som får min bägare att rinna över är detta: jag kan inte logga in utan att få upp en annons med headern "Do you want a boyfriend?" Sen vill de att man ska gå med i en dejting service. Och allt för att jag bytte civilstånd till singel i min informationsruta. Jag är medveten om att det är ett enkelt problem att lösa - men jag är irriterad över att de så tydligt propagerar tvåsamhet åt mitt håll. Det ligger liksom inte på min prioritetslista för tillfället. Således skapas en av de få gånger då jag inte kan hålla mig utan startar en konversation som mer liknar en monolog med min dator. Jag skriker på den. Den brummar till svar. Ibland surrar den lite irriterat också.

Så facebook mobbar mig.

Jag har därtill kommit iväg både idag och igår till gymmet. Yeay! Jag känner hur träningsvärken börjar komma smygande i armarna och hoppas att jag kommer ha de i rumpan imorgon också - träningsvärk. Något annat är jag inte intresserad av att ha i rumpan.
Men när jag låg där och pressade på gymmet (eller rättare sagt så satt jag upp och tränade axlar) så spatserar en kvinna förbi (jag tror att den tekniska benämningen på detta släkte är MILF). Tajt träningstopp, i turkos spandexmaterial. Och två hellysen. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan känna sig bekväm med att spatsera omkring bland massa svettiga människor och annonsera att det är några grader för kallt inne i gymmet. Det finns små klisterlappar man kan köpa och "tejpa ner" bröstvårtorna om man ofta har det problemet. Faktiskt.

Men detta är ju något som inte stör mig mer än att jag tycker att man ska ha någon slags självrespekt - eller åtminstone titta ner någon gång ibland. Det som VERKLIGEN stör mig är den gignantiska gorillan som tydligen inte äger en dusch eller tvättmaskin. Jag känner att för att ge den totala bilden av vad jag konfronterades med idag så ska jag nog måla en tydligare bild.

Mannen är i 45-55 årsåldern - det är svårt att veta i och med att han antagligen varit kroppsbyggare eftersom han är byggd som en gorilla. 190-200 cm lång, 120-130 kg lite små tjock om magen men byggd som en ladgårdsväg i övrigt - han är så bred över ryggen att han nästan måste gå sidleds genom dörrar. GIGANTISK!!! Lite halvlång, fettigt hår, handelbar-mustach (sånna som sydstatare på motorcyklar alltid har) och en elak uppsyn. Jag kommer här lägga till något som inte alla gillar: jag tror han kan vara finlandssvensk. Han har en grå t-shirt (säkerligen sydd med tyg från en gammal fallskräm, den är liksom honom GIGANTISK) Ett par randiga (lodrätta ränder) mjukisbyxor à la 80-tal och gympaskor - oknutna.

Och han luktar som ett omklädningsrum fullt av hockeyspelare i full mundering. Det är sanslöst vidrigt! Jag skulle kunna tänka mig att jaga honom med en glade-doftspray om det inte vore för att han är dubbelt så stor som jag. DUBBELT!!! Och för den som inte spelat hockey eller haft (o)turen att bo ihop med en hockeyspelare så luktar det oftaste ungefär 3 år ingrodd svett och diverse andra kroppsavsöndringar. Det är näst efter katt-spya det värsta som finns. Jag föredrar lukten av kloak framför hockeyspelare/finlandssvensk gym-terminator.

 

Men jag kom i alla fall iväg till gymmet idag. Jag har dessutom tvättat. Jag är duktig.









Titta vem som hade långt hår i somras!


Gäspning!

Tänkte att jag skulle gå till gymmet imorgon innan jag börjar jobba. Får se hur det går med den saken när jag ska till kollega J för lite post-födelsedags-häng. Kommer jag hem i hyfsad tid så ska jag palla mig iväg och köra lite...måste komma igång detta nu - hur ska jag annars bli pin-up modell? För det är det jag ska jag bli när jag blir stor. Pin-up modell....behöver bara fixa mig lite större tuttar sen tror jag att jag är på god väg.....hmmm....kan man önska sig en bröstförstoring OCH resa till USA i födelsedagspresent? Näeee.....större chans att få en liten vit ponny än att faktiskt få ny tuttar.

Är i övrigt riktigt sugen på en ny tatuering. Antingen bygga ut den redan existerande eller gadda andra armen.....å ja. E om du läser detta så är jag mycket väl medveten om dina åsikter om detta men jag vill ju. Men okej, du har rätt  - jag ska vänta och se om jag känner likadant om några månader. *Hör E's röst i huvudet - men ännu bredare dialekt än vanligt - jag tror att hon är lite på lyset i min fantasi*

Slog på en mycket underlig film, förstår inte sammanhanget annat än att det är en massa änglar som ska kriga. Utanför skäller/gråter en hund/barn - ursh....att folk inte mår dåligt över att binda sin hund/barn utanför butiken när det är kallt ute...det är ganska elakt. Även om det bara är en "kortis". Speciellt om hunden/barnet uppenbarligen har grov separationsångest. Bad people.

Nu skulle det sitta bra att sova - är sjukt sjukt trött...Och av pappa fick jag igår ett nytt täcke, varmt och fluffigt. Myyys. Jag vill bo i min säng just för tillfället.

Blir det inte gymmet imorgon blir det på måndag. Ska också försöka fixa håret på måndag - jag börjar ju se ut som en golvmopp.

Tummen upp!!

Tummen upp för Hera Mödravård på Sollentuna sjukhus. Så himla bra bemötande, inga konstiga eller omotiverade frågor, inget ifrågasättande. Bara trevligt, lite ont också - men mest trevligt. Vilket föranleder frågan: varför delar vi bara med oss av våra dåliga erfarnheter, tjejer emellan?

När jag började fundera på en spiral så fick jag direkt höra 3 historier om hur det inte fungerat för olika vänner, bekanta, eller bekantas bekanta. På samma sätt som varje gång man tar upp ämnet P-piller så är det jordens gift enligt många. Missförstå mig inte - det är många som lider alla helvetes plågor av sin spiral, och många har dessutom stora hormonrubbningar av P-piller och mini-piller. Men varför är det aldrig någon som ställer sig upp och säger:

Jag har gått på p-piller i flera år, visst, kanske lite akne och något kilo här och var - men på det stora hela trivs jag med mitt preventivmedel.
Och vart finns hon som liksom jag inte alls hade speciellt ont av insättandet av spiralen? Det stack ju till när det mätte hur djup livmodern var - men det var ju liksom allt.

Varför delar vi bara med oss av våra skräckhistorier? Varför inte när saker fungerar? Är det för att vi inte tänker på att säga att vi har det bra? Att vi trivs. Kanske som med sex, jag läste för flera år sen att när sexet fungerar i ett förhållandet är det cirka 10% av förhållandet - när det inte fungerar är det cirka 90% av förhållandet. Samma sak med preventivmedlet?

Med H använde vi i mer än 5 år kondom - och för oss fungerade det jätte bra. Det var inte alls bökigt, inte jobbigt och inte konstigt för oss. Nu fungerar det inte för alla, men det var en bra metod för just oss. Och nu blir det spiral, och inte svimmade jag av smärta. Nu återstår att se hur det fungerar också.

Men som sagt Tummen upp!! för Hera Mödravård på Sollentuna sjukhus. Gratis var det också :D

Nu på eftermiddagen ska det bli lite shopping på Stinsen med faderskapet - min pappa alltså. Vi ska ha en täcke till mig och ny kattmat till Tiny. Han börjar bli så smal att han ska få lite kattunge mat....eller i alla fall mat för att lägga på sig lite. Ett tacksamt problem jämför med andra innekatter som har lite fin övervikt....eehhmm...Biggie.



riktiga vänner delar med sig :D

till exempel:

jag delar säng med Tiny
jag delar pålägg med Biggie
och C delade med sig av sin dusch - tack. jag hade annars gjort ett svettigt och slående intryck på jobbet. säker på att alla mina kunder tackar också.

har dessutom upptäckt att om man har blå läppar, 3 tröjor, ett värmelement på för fullt och klapprar sexigt med tänderna så får man sympatier från kunder i underställ, täckbyxor och pälsmössa. däremot skulle jag behöva bada i lotion - torr som fnöske.

idag ska det bli lite fika, gymmet och sen tidigt i säng. spiralen sätts in imorgonbitti.

Hjälp, hjälp..jag ser inte skogen för alla träden!

Är ute hon kusin J med familj och firar att henne små troll fyller två och fyra. Nice - lite familjeliv. Det funkar i några dagar - sen vill jag slippa barnleksaker och allt som är familj. I'm just not there yet.

Nyårsaftonen avlöpte utan problem. Det bästa av allt är att den spenderades med världens finaste kusin L. Hade jag bara kunnat klyva mig i två och spendera den med E också hade det varit perfekt. Men man kan inte få allt här i livet. Eller ibland kan man nog det. Så vi får fortsätta hoppas.

Det känns som en sammanfattning av nyårsnatten är på sin plats:
Jätte god mat. Bra brynt av herrn i huset.
Lagom mycker alkohol - jag tror nästan jag var nykter när jag kom hem.
Mycket trevligt sällskap.
Väldigt mycket sällskapsspel: alias, rita/gissa, charader
Och såklart Rockband. Saknar att lira rockband med H och CCT. Men men...jag får väl antingen skaffa det själv eller bjuda in mig till dem som har det. Inte mer med det.
Hemma runt 5 tiden, hade gått snabbare om inte snubben i turban som körde 598 från centralen kl 3.45 faktiskt hade väntat 30 sekunder och släppt på mig.

Men nu är det som sagt Ljungsbro utanför Linköping som gäller - tills imorgon. På måndag har jag en dejt med E.

Yay!


RSS 2.0