Today is gonna be the day...



Imorse spenaderade jag 150 kr på en ny pocketbok. Jag har höga förhoppningar på denna bok eftersom det är en omarbetning av Jane Austens "Stolthet och fördom". Den heter "Stolthet och fördom och Zombier". Som sagt: höga förväntningar.

Igår kväll var det kris i det Nilssonska hushållet: jag kunde inte för mitt liv hitta min nyinförskaffade mascara, kalajpenna och nageldekorationer - och jag som tänkte ägna mig åt pedikyr innan läggdags. Den fanns inte! Jag letade i 1 timme och gav tillslut upp - gick och la mig och grät mig till sömns. Vissa saker är bara för hemska.
Imorse klädde jag på mig i all hast - öppnade strumplådan och titta! Där låg ju mina saker som jag letat så efter - i en liten grå påse från Åhléns. Conny var genast där och demonstrerade varför jag lagt mina saker i lådan: hag slickar så infernaliskt på allt som har med plast att göra. Och ju mer påsen prasslar desto bättre är det!

Så var den gåtan löst. Och mina ögon var sådär sexigt puffiga från allt grinande i gårkväll. Najs.

I kväll bli det middag med älskade kusinen och bio därtill. Sen ska det bli en pedikyr och kanske lite mer pussel. I fucking love pussel.

Bifogar en bild på den finaste gentelmannen som värmde mina fötter inatt.

Biggie :)


Om 25 minuter....

..är denna arbetsdagen till ända. då ska jag bege mig ut på jakt efter: presenter, handväska, nageljox och hobbyprylar.

där efter ska jag visitera (nej inte tafsa på utan hälsa på...som när man går på visit hos någon) jenny i butiken....hoppas därtill på att hitta bra film att slö kolla på samtidigt som jag lägger min julklapp....det fenomenala pusslet som jag fick av kluriga E. både jag och Tiny försökte oss på det igår. jag försökte hitta alla kantbitar och Tiny försökte äta alla kantbitar. sen rulla sig i dem. för att sedan nöja sig med att vara ett moraliskt stöd samtidigt som han tog en kattlur.

vi är ett bra team.

nu är det bara 15 minuter kvar. Yay!

Annandag jul

Eftersom Conny-katt och jag har haft full krigsföring hemma inatt så är jag trött idag. Jag förstår inte hur det kan komma sig att han jämt vinner eftersom det tycks mig som om han inte ens försöker. Det bara kommer naturligt för honom. Om han inte sitter och hånglar upp en plastpåse (hans motto måste vara "Plastic fantastic") så kloar han på sänggaveln eller sitter utanför faderskapets rumma, krafsar på dörren och högljudt deklararar att han tycker att det är dags för frukost. Detta klockan 0200, 0330, 0440. Så när Kusin L ringde så var jag faktiskt små vaken och pissed-off på den där klumpedumsen. Näe, han är inte en klumpduns han är en KLUMPEDUMS.

Jag tror att om jag elektrifierar dörren in till pappa så kommer han nog inte krafsa där längre. Men hur gör man det utan att också steka pappa när han ska ut och kissa? Hmmm...ett annat förslag vore ju att offra typ...7 nätterssömn och sitta på vakt bakom en stor palm och spruta vatten på katten varje gång han gör en ansats. Eller så får jag helt enkelt skaffa en par öronproppar så jag slipper *krafs, krafs...krafs. Prjjuuu?* För varje jävla gång katten säger något går han upp en eller två toner på slutet så att ALLT som han säger låter som en fråga. "Prjjjuu?" Kan antingen vara: "Mat?", "Kel?", "Ut?" lite beroende på om han har fått mat eller hunnit bli hungring - och det verkar som om han har någon slags ätstörning eftersom han äter allt, och gärna alltid. Eller så tycker han bara att det är läckert med kurvor....oj förlåt: en enda stor kurva - runt magen.

Det återstår bara att se vem av oss som överlever natten till imorgon.

Vad gör jag själv en dag som denna då mån tro? Jo, jag sitter på Kungliga Myntkabinettet - redo att upplysa besökare om hur mycket inträdet är, vart toaletterna finns och "jo, det är tillåtet att fotografera". Men nu har det gått två timmar av mina sex timmar här idag och det har kommit hela TRE besökare. Tre stycken! Men jag förstår dem. Vem fan vill plaska omkring i Gamla stan när det är någon plusgrad och ingen bemödat sig med snöröjning?

Ärligt talat: om någon vill komma och hälsa på så släpper jag in er utan att ta de där hutlösa 50 kronorna.


Julafton

...är inte en av mina favorit högtider. Det är så jäkla svårt att komma i julstämning. Och alla tillbehör saknas. I mina försök att bringa lite jul in i huset har jag lyckats tjata mig till EN adventsljusstake. EN! Vi har inga juldekorationer över huvudtaget och det gör mig så jävla less. Den där jävla ljusstaken hånar mig. HÅNAR!

Less på allt. Inget blir liksom rätt. Jag vill ha julpyntat, en riktig julgran som luktar kåda och som barrar, presenter under granen, ljusslingor, en adventsljusstake med mossa, en tomte i hörnet....men neeej. Just nu är jag bara less, less, less...palla vara glad över att det är jul liksom. Nästa år ska det faan bli en julig jul eller så får det vara helt och hållet. Jag fundrar nu på resa till något land där man inte firar jul.

Jag funderar även på att fly landet inför min födelsedag om några månader. Varför ens försöka göra något liksom. Allt är jul dömt att misslyckas.

Imorgon ska jag städa ur de få minnena om julen som finns i huset. Sen ge det en rejäl omgång med damsugaren och moppen. Och på kvällen ska jag lägga pussel. Orka julen liksom :/


Sovmorgon!

Ibland är det bara segt. Som idag när jag förväntade mig att min mat och sovklocka (Biggie) skulle väcka mig i lagom tid...runt 9-tiden. Tydligen strejkar han för jag vaknade av mig själv klockan 11.20 - WTF?!?! Halva dagen har ju gått och allt som jag skulle hinna med.

Då är det bara att omprioriera, så dagen ser ut såhär:

Frukost
Promenad till gymmet
Gymma
Buss till affären
Köpa diverse ingridienser till middagen och kattsand
Hem och fylla på kattsand
Åka till A och laga mat.

Lagom mycket och lagom jobbigt.


Fan fan fan...

...bara fan.


Fredagen den artonde december år tjugohundranio

Norrvikenstrand

På min förmiddags promenad gick jag förbi Norrvikensstand...

Min cykel :(

Där efter försökte jag hämta hem min cykel från Rotebrostation, men eftersom låset har frusit (vem kunde tro det) brlt jag av nykeln i låset....ähh,,,oops?

Biggie :)

Biggie försöker övertala sin Matte om att det är kallt ute och att vi ska gå in.....

Tiny :)

Tiny å andra sidan tyckte att det var en perfekt dag för fågelskådning. Vi har fina, tjocka, kråkor som bor i området. De ser saftiga ut :D



Men det här vore inte helt fel!

en analys av underlaget för filmuthyrning just idag

det är nära till jul, 9 fjuttiga dagar, vilket innebär att mertalet filmhyrare drar åt svångremmen för att nu i den ekonomiska nedgången kunna bidra med att sätta försäljningsrekord i detaljhandeln. de hyr således inte så mycket film.

därtill snöar det. vilket innebär att spontanhyrarna istället sysselsätter sig med att skotta snö och förbanna vädergudarna och slitna vinterdäck.

dessutom har vi inte några spännande titlar inne just nu.

alltså kan jag utan dåligt samvete uppdatera min blogg.

bruden som läser vädret på P1 har dessutom ett tal fel. eller så har någon bestäm att vi inte ska uttala "ost"  [ossth] utan [uuyssth]. när hon ska informera om att det kommer blåsa "nord-nordost" säger hon "nord-norduyssth" efter en del del ostliga vindar och diverse frontsystem rullade jag runt att skrattade på golvet. inte ett elakt skratt. bara ett glatt skratt.
men som sagt: har vi ändrat utalet så kommer jag anse mig vara informerad och sända bruden en ursäktande tanke...jag antar att jag kommer få vänta på nästa väderman/kvinna för att få svaret på denna fråga.

jag har en ny stategi i min strid mot godissuget: julskinka! jag ääälskar julskinka på samma sätt som Nalle Puh älskar houng. apotekets grovkorniga senap höjer smaken ytterligare men är inte en nödvändighet. mums mums.

mums mums.

ikväll träffar jag A och imorgon jobbar jag.

när ska jag köpa klappar till far?

the good days!

ibland får man den där zen-känslan.

vaknade lite bakis av att C smsar. dags att gå upp och duscha (ser ut som om jag fått en el-chock på morgonen - it ain't pretty) fixar til mig och blir ganska nöjd med resultatet. ibland vill jag inte se ut som en bakfull disktrasa - så lite fina "gå bort kläder" åkte på.

buss till väsby, apoteket, konditori och sen ståndet med vilt och julsaker (kombination som är svårslagen?). köpte tristel saft, och glögg: den ena med äpple och kanel smak. den andra med rönnbär och enbär. sååå god! sen hem till CCJ+T för lite fika och trevlig sällskap. och trevligt var det. det var ju människor som jag träffade flera gånger i månaden när H och jag var tillsammans. sen vi gjorde slut har jag ju bara träffat dem 1 gång. måste skärpa mig. bättra mig. J är så söt att man blir lite kär i henne. bebisar.

tycker att fler av mina vänner ska klämma fram dem så jag kan sitta och titta på dem, hålla i dem, köpa gulliga saker till dem! skaffa barn nu!!!

efter några timmar var det nog dags att gå. gick förbi butiken och störde J lite.
hem. pappa har maten klar: kokt potatis med biff och bea. en absolut favorit! med lite stekt lök.
nu ska det bli film, glögg, pepparkakor och ädelost.

vissa dagar vill man bara återuppleva igen och igen. detta är en av dem! i'm happy. A bit drunk again but happy!

sammanträffanden :D

min kollega J är tillsammans med sin C. C är därtill "vän" med en karl som har ett speciellt efternamn: vid närmare undersökning visade det sig att denna person med efternamnet är kusin till min kusins man.

min kollega J har en systerdotter: när jag surfade in på hennes sida visade det sig att hon har en "vänskaps relation" till en kvinna som tydligen är vän (på facebook och på "riktigt") med A.

tillsynes verkar allt kretsa kring min kollega J. jag tar det som en positiv sak.

i övrigt: tack A för torsdagskvällen, drömde om dig i natt. Göra samma sak snart igen? (under förutsättning att du läser detta innan jag helt och hållet ger upp och smsar dig som ovanstående ämne)

i övrigt 2: ska träffa CCJ (förkortningar rocks!) imorgon. funderar på fikabröd.

i övrigt 3: jag hårdsminkad i kort kjol. tack underbara E för att du fick mig att köpa lite fina kläder. i'm a changed person. (här känner jag att jag borde inskjuta precis hur mycket du och det faktum att du är en så fin vän betyder för mig...fast jag tror att du vet. om du inte gör det så fatta det nu)

i övrigt 4: jag börjar äntligen kunna känna mig kissnödig igen. tack o lov. det började bli jobbigt att gå och kissa i förberedande syfte


minneslös

Conny ligger i skrivande stund i mitt knä och försöker att inte trilla ner varje gång den där matte rör på sig. Det är inte lätt att vara en liten kissekatt och bara vilja vara näääära.

Vaknade imorse och viste inte vilken dag det var, vart jag var, vad jag skulle göra idag - tja, jag viste inte något. Jag hatar, eller snarare ogillar starkt, den känslan. Det är ju ren och skär panik. Tänk om jag är sen till något, eller om jag glömt något! Hade faktiskt inget planerat på morgonen, och jag tror att det var därför som jag inte kunde komma på det. Vanligtvis är det antingen jobb (jävligt mycket jobb - ska vara skönt att ta det lite lugnt fram till jul) eller så är det psykologen (sista gången är på tisdag - känns konstigt, och Psykolog-Lotta tycker att jag borde fortsätta. No way). Eller så är det städa, tvätta, träffa någon.

Inte idag. Idag gick jag upp. Tog med mig täcket ner till vardagsrummet - gjorde mig två mackor av julvört och västerbottenost. OCh tittade på Terminator - Salvation. Smörja! Natten till idag kollade jag dessutom på Baksmällan. Äntligen en komedi som jag faktiskt gillade - except the ending.

Ikväll blir det julbort, och jag ser fram emot det. Inte nog med att det ska umgås utanför arbetsmiljö, det ska bli 1700 tals julbord och klä-upp-sig-tillfälle. Det betyder ganska mycket att få göra sig fin, krigsmålning och allt. Man blir en lite gladare människa då.

En gång till.

Irriterad över H, jag fattar att jag inte direkt är hans favoritperson i hela världen. Men ska han vara kort i tonen och faktiskt direkt otrevlig kan han faktiskt dra. Jag jobbar i samma område som han bor i, har vi båda otur kommer vi antagligen bo i samma område om ett tag också (fan vad jag hoppas att jag hittar ett boende jag har råd med som lite ligger i Carlslund). Att låtsas som om vi inte känner varandra är bara dumt. Vi har ju fortfarande gemensamma vänner (även om jag inte hört av mig på ett tag, just därför att jag inte vill inkräkta på det som är "hans") Men varför ska jag göra det? Jag hade ju en egen relation till dessa personer - och jag bryr mig ju fortfarande om dessa personer - och är intresserad av att nyheter som involverar deras hundar, barn, utekvällar osv.

Bara det, genom att vara den som "felade" i vår relation så vet jag inte vad de anser om mig, jag håller ju inte direkt huvudet hög numera. Därtill har jag ingen aning om vad H sagt om oss, och om mig speciellt. Tänk om de inte alls tycker att jag är en vidare trevlig person. Ursh. Jag blir nervös.

Men mest av allt ledsen. För jag fattar att vi inte kommer kunna vara vänner igen. Men att bete sig som om vi inte känner varandra när vi antagligen kommer springa på varandra igen och igen. Det är inte heller hållbart. Fuck. Jag fattar att det är jag som fuckat till det. Jag fattar. Men en del av mig vill säga: "H, det var du som inte ville göra slut utan försöka igen. Och visst, jag handlade fel även när vi gjort slut. Men väx upp. Det var inte som om jag försökte såra dig, det är inte som om jag bara genom att finnas till vill dig illa. Du har sårat mig också - och jag tycker inte att jag gett dig något skit för det. Sluta vara barnslig."

Men det kommer jag inte göra, jag kommer hämta min cykel imorgon. Antagligen ta allt om han känner för att lägga skit på mig. Sen dra ner den till jobbet (som låst bakhjul och punktering på båda däcken) lämna in den på lagning och inte knysta mer om saken. Äh, what the fuck. Efter detta borde jag väl radera hans telefonnumer och mail adress också? Jag är ju persona non grata. Då får man väl acceptera det och gå vidare?

Jag har en idé till julklapp till H: jag kan bistå med ett porträtt så kan ni göra en piltavla. Bullseye och allt!  (Ja, ja, ja...jag kanske brer på lite väl mycket. Men ibland vill jag också känna mig som ett offer). Vore hemma vid min egen dator skulle jag lägga upp en bild på hur detta skulle kunna se ut. Men datorerna på jobbet har inte den kapaciteten.

Suck.

Har därtill börjat med min julklappshandel. Eller i alla fall surfa runt efter den. Pappas 65 års present är bestämd. Det ska bli ost- och vinprovning för två. Tror att han skulle uppskatta det eftersom jag gillar ost. Har bestämt mig för en liten present till E och P också. Hittade något jag tror de skulle uppskatta.

Sen blir det kombinerat jul och födelsepresent till "mina" små troll och tillika kusinbarn i Ljunsbro. Åh, saknar J och ungarna - men kanske mest av allt Alva! Fiiin hund :)) Ska nog se om jag kan hitta något till både barn och hund. Får rådfråga J om vad hon tror skulle passa. I alla fall den stora tösen är ju stor nog för att kunna önska sig saker. Vill dessutom gå förbi Panduro någon gång i veckan för att plocka upp lite julpyssel. Kommer ju vara ledig hela näta helg och kommer behöva ha något att pilla på.

Jag är sugen på att julpynta också. Borde faktiskt ta och stormstäda huset också. Next week.




Det är fucking söndag igen!

Jag har vanligtvis inga problem med söndagar. Men jag hatar, absolut hatar, att jobba i Väsby på söndagarna. Varför? Jo, den tidigare diskuterade bingolottoförsäljaren står och skramlar med sina jävla mynt igen, och frågar mig vad jag ska äta idag, om jag ska värma soppa, om förra söndagen jag jobbade då jag åt spagetti och köttfärssås. Och jag fattar varför  - han är ensam och tycker att det är trevligt att prata med någon. Men jag visar med all tydlighet att jag inte vill prata med honom. Vill inte vill inte vill inte.

Faktum är att jag halvt om halvt fundrar på om jag skulle gå och äta bara för att få bitch till mot honom. Jävla fuckfejset. Dra, försvinn, gå och dö.

I övrigt: jag är säker på att vissa kunder är helt dumma i huvudet.
Om man hyr en bluray film och jag speciellt frågar om de har en bluray spelare bara för att dagen därpå komma tillbaks och säga: jag kunde inte se denhär - kan jag ta en vanlig istället? Gahhh....om du inte är helt säker på att du kommer kunna spela den - varför hyr du den då? Men visst. I can play nice eftersom det är tydligen det man ska göra. Men när kunden gå därifrån så säger han illa pojke: vi kunde ju visst spela den om vi bara laddat ner uppdateringen.

Sååå...anledningen till att jag just drog 50 kronors rabatt för en kund var för att han var för lat för att installera en uppdatering på sin playstation? Idiot.

Nu går jag och äter. Hur det går får vi se.

att uppskatta...

jag tror inte jag riktigt uppskattade hur mycket det betyder att ha någon att kramas med, att sova bredvid eller bara sitta tillsammans i soffan. I do now...pratade med bästa Vronken häromdagen om att bara sakna fysisk närhet. Det är illa att den sista personen som jag kramade var E förra fredagen....ILLA! Och det är inte direkt som att jag är världens mest kramiga person, jag är inte en sån som alltid gillar kroppslig kontakt utan kan vara lika glad av ett trevligt handslag, men just nu vill jag faktiskt sova men någon annan än katten. Hur mysig han än är. Jag får alltid vara den stora skeden när vi kelar och jag vill faktiskt vara den lilla.

Börjar intala mig själv att jag är förälskad i diverse olämpliga personer (som jag definitiv inte tror har samma motsvarande känslor - hur otroligt det nu verkar i o m att jag är världens bästa person som fixade surroundljudet i butiken idag - yay!) In short; I need to start dating. Seriöst den här gången. Men hur fan gör man det? Internet? Ska man hänga på krogen? Ska man gå med i någon "laga mat för singlar"-typ kurs?!? Ska man böna och be vänner och vänners respektive att fixa ihop en med någon? Lägga ut en kontaktannons i DN, lokaltidigen och på porrig.se?

Kanske definitivt på porrig.se - det är ju trots allt ett bra jävla tag sen sist. Suck. Dubbel-suck.

(Jag har nu bokat in en dejt med E. Inte en sex-dejt, även om hon är mycket snygg)





Fast ju nu vill jag bara min varma säng, jag kan föreställa mig resten.





Att inte komma ihåg.

Glömde faktiskt bort vilken dag det var i tisdags, den 1 december 2009. 5 år sen mamma gick bort. Det är en underlig känsla, den att veta att en dag som haft en så stor inverkan på mitt liv kan ha gått så obemärkt förbi. Underligt. Men så är det i alla fall nu, 5 år sen och mycket har hänt under dessa år. Eller så har kanske inget hänt - vem vet.

På sätt och vis var det skönt att inte komma ihåg, annars hade jag nog spenderat dagen med att plikskyldigt vara irriterad och grinig. Vilket jag ändå var men inte av den anledningen.


vem ska pyssla om mig då?


håller på att bli sjuk. det suger. jag vill bara ligga hemma med en stor kopp varm choklad och titta på tv. men näee....det kommer inte hända. är jag inte döende kommer alvedon ätas i mängder och jag kommer vara på jobbet. as usual. för vem har tid att vara sjuk?

ursh, tvi och blä. hoppas det går över snart. typ tills imorgon?

i övriga nyheter: jag råkade lämna duschslangen liggandes på golvet igår när jag fixade med mitt fotbad. upptäckte idag när jag duschade att katterna (näe, bara conny antagligen) har bitit sönder slangen. så nu sprutar det vatten från såväl duschhuvudet som slangen. Claes Ohlsson här kommer Maj och hennes pengar! Eller kan man kanske byta in en något defekt katt istället?


RSS 2.0